ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚHΣ

ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΟ 34.99€
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης

Για οικίες

Για επαγγελματικούς χώρους

Έκδοση αυθημερόν, οικονομικού πιστοποιητικού για την ενεργειακή απόδοση της κτιριακής σας μονάδας.

Πλέον είναι απαραίτητη η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού εμείς, λοιπόν, σας προσφέρουμε την υπηρεσία αυτή εγγυημένα από πραγματικούς επαγγελματίες, άμεσα, οικονομικά και χωρίς κούραση.
Με ένα τηλεφώνημα στο 6979878383 σας ενημερώνουμε για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες καθώς και για το κόστος (τιμές από 19 ευρώ) αλλά ταυτόχρονα κλείνουμε αμέσως το ραντεβού για τη μελέτη του χώρου σας και την άμεση έκδοση πιστοποιητικού.

Καλέστε μας όλο το 24ωρο άμεσα!

Ότι πρέπει να γνωρίζετε για το ενεργειακό πιστοποιητικό Π.Ε.Α.

Γιατί χρειάζομαι Ενεργειακό Πιστοποιητικό;

 1. Τι είναι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) ή Ενεργειακό πιστοποιητικό;
  Συνεχώς ακούμε τελευταία για το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, τι είναι λοιπόν αυτό ;
  Πρώτα απ όλα είναι απαραίτητο σε περίπτωση ενοικίασης η αγοράς κτιρίου, σπιτιού η διαμερίσματος καθώς και στην περίπτωση εκμίσθωσης/μίσθωσης. Πρέπει να επιδεικνύεται στις ανωτέρω περιπτώσεις και ως υποχρέωση υφίσταται από 9/1/2011. Αποτελεί, λοιπόν, τη δήλωση ενεργειακής κλάσης των κτιρίων (με κλίμακα από το Α μέχρι το Η).
 2. Γιατί χρειάζομαι ένα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Κατάστασης;
  Παρακάτω σας γνωστοποιούμε γιατί είναι απαραίτητο το Π.Ε.Α.
  • Για ενοικίαση ενιαίου ή τμήματος κτιρίου
  • Για κάθε πώληση ενιαίου ή τμήματος κτιρίου
  • Για την ανάρτηση αγγελίας μίσθωσης ή πώλησης στον Τύπο ή στο διαδίκτυο και την αναγραφή της ενεργειακής κατηγορίας του κτιρίου σε αυτήν
  • Με την περάτωση της κατασκευής κτιρίου
  • Μετά από ολοκλήρωση ολικής ανακαίνισης κτιρίου
  • Για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα εξοικονόμησης
  • Για την ενεργειακή αναβάθμιση αυθαίρετου με τον συμψηφισμό έως και 50% του αρχικού προστίμου που θα επιβαλλόταν στο κτίριο
  • Για όλα τα δημόσια κτίρια

  Τέλος, τα παραπάνω είναι απαραίτητα έπειτα από τις 9 Ιανουαρίου 2011 βάσει νόμου (Άρθρα 14 και 15 ΚΕΝΑΚ).

 3. Πότε ΔΕΝ χρειάζομαι έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Κατάστασης;
  • Για κτίρια με θρησκευτική χρήση ή χρήση σαν χώρους λατρείας
  • Για κτίρια των οποίων η διάρκεια χρήσης δεν ξεπερνάει τα 2 χρόνια
  • Για βιοτεχνίες/βιομηχανίες/εργαστήρια/αποθήκες/χώρους στάθμευσης οχημάτων/πρατήρια καυσίμων.
  • Για δωρεά εν ζωή, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς και δωρεά λόγω θανάτου.
  • Όταν πραγματοποιείται ανανέωση η τροποποίηση μισθωτηρίου.
 4. Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την έκδοση του πιστοποιητικού;
  • Συμβόλαιο ιδιοκτησίας (τίτλος ιδιοκτησίας όπως αποδοχή κληρονομιάς)
  • Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (δηλαδή τον ΚΑΕΚ) ή Αριθμό Πρωτοκόλλου δήλωσης και ο Κωδικός Ιδιοκτησίας (σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική υπηρεσία/ιστοσελίδα του Κτηματολογίου)
   (Θα πρέπει να υπάρχει ο συγκεκριμένος αριθμός, παρόλα αυτά, αν δεν έχει η ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτηση του μπορεί να εκδοθεί κανονικά το πιστοποιητικό και να σημειωθεί ότι δεν έχει προσκομισθεί το συγκεκριμένο στοιχείο)
  • Οικοδομική άδεια (εξαίρεση αποτελούν τα ακίνητα που οικοδομήθηκαν πριν από τις 14/3/1983)
  • Αντίγραφα αρχιτεκτονικών σχεδίων, κάτοψη.
  • Φύλλο συντήρησης καυστήρα (αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο είναι απαραίτητη η μελέτη του κλιμακοστάσιου του κτιρίου)
 5. Ποια είναι η διάρκεια του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Κατάστασης;
  Σύμφωνα με τα οριζόμενα του Υπουργείου περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής το πιστοποιητικού ενεργειακής κατάστασης διαρκεί 10 χρόνια από τη στιγμή της έκδοσης του. Όμως σε περίπτωση ολοκληρωτικής αναικαίνισης πριν το πέρας των 10 ετών, απαιτείται με την ολοκλήρωση των εργασιών, έκδοση νέου πιστοποιητικού, καθώς και η αποτύπωση της νέας ενεργειακής κλίμακας στην οποία κατατάσσεται πλέον το κτίριο.Είναι δυνατόν το πιστοποιητικό να χρησιμοποιηθεί όσες φορές είναι απαραίτητο. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από ένας πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία όλων, στην έντυπη μορφή όμως του πιστοποιητικού μπορεί να αναγράφεται το ένα από τα ονόματα των εκάστοτε ιδιοκτητών (το αναγραφόμενο όνομα δεν έχει κάποια νομική συνέπεια/σημασία).
 6. Σε ποσό χρονικό διάστημα εκδίδεται το πιστοποιητικό;
  Μπορεί να εκδοθεί μέσα σε λίγες εργάσιμες μέρες έπειτα από την κατάλληλη μελέτη του χώρου σας από τους ειδικευμένους τεχνικούς μας. Η ενεργειακή επιθεώρηση μπορεί να γίνει και συνολικά αλλά και σε μεμονωμένα διαμερίσματα.
 7. Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά οι παρεμβάσεις/διορθώσεις που αναγράφονται στον Πιστοποιητικό;
  Δεν είναι απόλυτα απαραίτητη η υλοποίηση των παρεμβάσεων παρόλα αυτά αυτές μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
 8. Υπάρχει πρόστιμο σε περίπτωση μη έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Κατάστασης;
  Στην περίπτωση μη έκδοσης πιστοποιητικού επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ στο δικαιούχο της ιδιοκτησίας ή ενδεχομένως στον εντολοδόχο διαχείρισης του ακινήτου που ορίζεται από τον ιδιοκτήτη. Η έκδοση, επιπλέον, του πιστοποιητικού θα πρέπει να προηγείται της υπογραφής του συμβολαίου μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή καθώς και σε κάθε διαδικασία μίσθωσης. Τέλος, απαραίτητο, είναι να αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού σε κάθε μισθωτήριο συμβόλαιο ή στο ιδιωτικό συμβόλαιο.
 9. Από ποιον εκδίδεται το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Κατάστασης;
  Το πιστοποιητικό εκδίδεται από τον ενεργειακό επιθεωρητή, ο οποίος είναι διαπιστευμένος και ειδικευμένος επαγγελματίας της εταιρίας μας, και ειδικεύεται στην επιθεώρηση κτιρίων σε εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού. Έπειτα, γίνεται η έκδοση πιστοποιητικού.
 10. Τι είναι οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές;
  Είναι διαπιστευμένοι επαγγελματίες που κατέχουν την πιστοποίηση και πτυχίο σχετικό (διπλωματούχος μηχανικός ) ώστε να διεξάγουν ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτίρια, και είναι απαραίτητοι ακόμη και σε περίπτωση που θέλετε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’οίκον.
  Πρέπει να είναι μέλη του Τεχνικού επιμελητηρίου και να είναι και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών.
 11. Ποια είναι συνοπτικά τα στάδια έκδοσης Π.Ε.Α;
  • Ενημέρωση
  • Συλλογή δικαιολογητικών (δείτε παραπάνω την ερώτηση σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά)
  • Μελέτη
  • Παράδοση πιστοποιητικού από εμάς σε εσάς οικονομικά, άμεσα και χωρίς κούραση!
 12. Τι προσφέρει εν κατακλείδι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Κατάστασης;
  Το ΠΕΑ σας προσφέρει την δυνατότητα να προσελκύσετε τους κατάλληλους ενοικιαστές, με υπευθυνότητα, που ενδιαφέρονται για τα κόστη και την κατανάλωση ενέργειας και επιπλέον για την εξοικονόμηση των χρημάτων τους.

Οι ακόλουθες κατηγορίες κτιρίων εξαιρουνται από την έκδοση ΠΕΑ:

 • μνημεία (τα αρχαία ακίνητα, κατά την έννοια του άρθρου 6 παρ.4 του ν.3028/2002, όπως ισχύει. Συνεπώς, για κτίρια χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή για κτίρια που ευρίσκονται εντός χαρακτηρισμένων ιστορικών τόπων ή παραδοσιακών οικισμών απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ, εφόσον τα κτίρια αυτά δεν αποτελούν μνημεία.)
 • κτίρια χρησιμοποιούμενα ως χώροι λατρείας (γνωστής θρησκείας)
 • βιομηχανικές εγκαταστάσεις, βιοτεχνίες, εργαστήρια (Κτίρια ή κτιριακές μονάδες που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.)
 • προσωρινής χρήσης κτίρια των οποίων η διάρκεια χρήσης δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη (Κτίρια που τοποθετούνται και απομακρύνονται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτούν εκτεταμένη υποδομή και μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. π.χ. container – isobox, τολ κλπ)
 • αποθήκες, κτίρια αγροτικών χρήσεων και αγροτικά κτίρια πλην κατοικιών (κτίρια ή κτιριακές μονάδες που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων.)
 • χώροι στάθμευσης οχημάτων και πρατήρια υγρών καυσίμων (κτίρια ή κτιριακές μονάδες που χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση οχημάτων ή για πρατήρια υγρών καυσίμων ή για πλυντήρια αυτοκινήτων.)
 • μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια, ήτοι μικτή επιφάνεια δαπέδων των κλειστών στεγασμένων χώρων του κτιρίου που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κύριας χρήσης του, μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.). Προσοχή: Για κτιριακές μονάδες (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα που είναι μέρος πολυκατοικίας) μικρότερες από 50 τ.μ. απαιτείται ΠΕΑ. Η εξαίρεση αφορά σε αυτοτελή κτίρια μικρότερα από 50 τ.μ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν εκδίδεται ΠΕΑ σε κατηγορίες κτιρίων που η κατανάλωση ενέργειας δεν αποσκοπεί στη ρύθμιση των εσωτερικών κλιματικών συνθηκών – προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση των χρηστών τους – και, ως εκ τούτου, δε νοούνται ως κτίρια κατά την έννοια του ν.4122/2013. Συνεπώς, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαμορφωμένο κέλυφος δεν εκδίδεται ΠΕΑ (π.χ. σε ημιτελή, ασκεπή ή εγκαταλελειμμένα κτίρια ή κτιριακές μονάδες).

ελεγχοσ πεα ενεργειακα πιστοποιητικα ενεργειακο πιστοποιητικο κοστοσ πεα πιστοποιητικο ενεργειακησ αποδοσησ
σχετικά tags: ελεγχοσ πεα, ενεργειακα πιστοποιητικα, ενεργειακο πιστοποιητικο, ενεργειακο πιστοποιητικο κοστοσ, ενεργειακο πιστοποιητικο τιμη, Π.Ε.Α. , πιστοποιητικο ενεργειακησ αποδοσησ